Mardin İl Koordinatörlüğü

TKDK YATIRIMLARINA GENÇ VE KADINLARDAN YOĞUN İLGİ


     Son yıllarda Kırsal alandaki yatırımlara verdiği desteklerle vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II için 1 milyar Avro’dan fazla bir bütçeye sahip ve bu bütçenin tamamını kullandırma hedefine ulaşmada emin adımlarla ilerliyor.
     IPARD II 3. Başvuru Çağrı İlanı’na çıkan TKDK Mardin İl Koordinatörlüğüne toplam 55 adet proje başvurusu yapıldı. Çağrı dönemi boyunca yapılan tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri sonucunda, alınan 55 projenin toplam yatırım tutarı 82,5 Milyon TL olarak gerçekleşti. Başvurusu yapılan projelerin değerlendirilmesi konusunda İl Koordinatörü Erdal ÇELİK yaptığı açıklamada TKDK hibelerine olan ilgi dolayısıyla mutlu olduklarını ve daha çok projeye destek vermek istediklerini dile getirdi.

İl Koordinatörü ÇELİK açıklamasında: “Mardin ili olarak yatırım tutarı açısından Türkiye’de İller sıralamasında 12. sıradayız. Hedefimiz ülkemizde en çok hibe veren 5 il arasına girmek ve bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Çelik genç ve kadın başvuru sahipleri hakkında ise, “Bu çağrıda Kurumumuza sunulan 55 projenin 49’u genç başvuru sahiplerine ait iken, 33 tanesi ise kadın başvuru sahiplerine aittir. Hem genç hem de kadın başvuru sahibi sayısı ise 31’dir. Genç ve kadın başvuru sayısının fazla olması bizi daha da mutlu etmektedir.” dedi.
Proje sunulan tedbirlerin ayrıntıları ise şöyle;

101 - Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar:
 
12 Adet Süt Çiftliği 
11 Adet Besi Çiftliği 
1 Adet Yumurta Tavukçuluğu  
 
302 - Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme: 


8 Adet Tıbbi ve Aromatik Bitki ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği  
8 Adet Arıcılık  
6 Adet Zanaatkarlık ve Katma Değerli Yöresel Ürünler (3 Adet Mısır Kurutma, Bakliyat Paketleme, Pelet Üretim Tesisi ve Tekstil-Dikişçilik Atölyesi)
6 Adet Kırsal Turizm ve Rekreasyonel Faaliyetler (4 Adet Otel, 2 Adet Restoran) 
3 Adet Yenilenebilir Enerji (Güneş Enerjisi Santrali)


    Cimer