Mardin İl Koordinatörlüğü

KURUM PERSONELLERİNE "YANGIN EĞİTİMİ VE YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI" EĞİTİMİ VERİLDİ.
















KURUM PERSONELLERİNE ‘’YANGIN EĞİTİMİ VE YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI" EĞİTİMİ VERİLDİ.
 
Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar tarafından kurumumuzda "Yangın Eğitimi ve Yangın Söndürme Tatbikatı" eğitimi yapıldı.
Afet anında neler yapılması gerektiği konusunda bir sunum yapan yetkililer, yapılan tatbikatta yanlış bilinenler üzerinde duruldu ve yangın durumunda doğru müdahale yöntemlerine değinildi.
Suyun sadece organik maddelerin söndürülmesinde kullanıldığını hatırlatan yetkililer, yangın tüplerinin her türlü; katı, sıvı ve gaz yangınlarında kullanılabileceği bilgisini verdi.
Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar tatbikatta Kurum personeline yangın söndürme tüpü ve yangın tüpü kullanımı öğretti, yangına ilk müdahaleyle ilgili bilgi verdi.
Teorik eğitimin ardından İl Koordinatörlük hizmet binasının önünde uygulamalı eğitime geçilerek Yangın Söndürme Tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın tatbikatında temsili oluşturulan yangına ilk müdahalenin nasıl yapılacağı afet uzmanları tarafından ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
Daha sonra yakılan ateşi ve olası bir yangının söndürülme yöntemi uygulamalı bir şekilde kurum çalışanlarına gösterildi.
Personele yangın sırasında kapı, kaput, pencere gibi oksijenin rahatlıkla girebileceği yerlerin açılmaması gerektiği hatırlatıldı. Araçlarda müdahalenin aracın altından yapılması gerektiği söylendi
Kurum personeli yakılan ateşi yangın tüpü ile söndürdü. AFAD uzmanları yangına ilk müdahalede dikkat edilmesi gereken en önemli unsurları katılımcılara anlattı, uyarılarda bulundu. Daha sonra yangın söndürme tatbikatının ardından eğitim sona erdi.
    Cimer